CFR Cluj a înregistrat, duminică, a noua partidă consecutivă câştigată fără gol primit, opt în campionat şi una în cupele europene, iar Dan Petrescu şi-a lăudat jucătorii, despre care a spus că sunt eroi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu mă aşteptam la aceste rezultate. Ştiam că lotul e bun, ştiam că jucătorii sunt cu experienţă, dar rezultatele au depăşit orice aşteptări în campionat. În Europa, nu au fost rezultatele pe care le-am dorit cu toţii, dar în campionat băieţii au făcut istorie, pentru mine sunt eroi. Au jucat la două zile, nu au primit gol, iar au câştigat, cred că o să bată recordurile din toate campionatele. Vor fi greu de egalat aceste recorduri, nouă meciuri la rând să le câştigi, să nu iei gol, nu cred că o să mai fie în campionatul românesc, iar dacă va fi, cred că tot CFR va reuşi să bată acest record. Eu am avut multe serii ca antrenor, şi la Urziceni, şi la CFR, în primul mandat şi în Rusia, când am fost la Kuban, deci la mine nu este o întâmplare, nu e prima oară. Ştiţi foarte bine că mă axez pe organizarea echipei, după care ne gândim şi la marcarea de goluri, dar în primul rând îmi place să construiesc casa de jos, nu de sus, nu de la atacanţi, să construiesc de la apărare şi toţi băieţii merită felicitări, sunt eroi fantastici, indiferent pe cine am băgat, indiferent ce schimbări am făcut, şi-au făcut datoria, au respectat sarcinile şi au câştigat meciuri pe bandă rulantă. Campioanul se va câştiga în play-off, chiar dacă vor fi zece puncte, vor fi de fapt cinci, dacă vor fi şase, vor fi trei, iar programul lui CFR în următoarele meciuri din campionat e cel mai greu", a declarat Petrescu, la Telekom Sport 1. 

Antrenorul echipei FC Argeş, Andrei Prepeliţă, s-a declarat frustrat de rezultatul final, 0-1.

"Ştiam ce joacă cei de la CFR, am încercat să-i anihilăm, dar din păcate tot o greşeală personală ne-a făcut să nu luăm niciun punct. Este frustrant pentru că în ultima lună s-au tot întâmplat greşeli de genul acesta, am făcut cadouri la fiecare meci şi cu o echipă ca CFR e de ajuns să faci o greşeală şi pierzi meciul. Băieţii au fost concentraţi, dar s-a întâmplat o greşeală în zonă centrală, mingea putea fi respinsă uşor de către fundaşul nostru, la fel ca la meciul cu Sepsi şi din patru meciuri nu am reuşit decât un punct. E frustrant, suntem foarte supăraţi, dezamăgiţi, dar nu avem ce să facem. Vom face o analiză, vom vedea ce e de făcut şi trebuie să încdreptăm lucrurile. Distanţa nu e foarte mare (n.r. - faţă de locurile de play-off), dar trebuie să ne rezolvăm aceste probleme şi să începem să câştigăm puncte. CFR e o echipă bună, dar am jucat de la egal la egal cu ei", a declarat Prepeliţă.

CFR Cluj a învins, duminică, pe teren propriu, cu 1-0 (0-0), echipa FC Argeş, în etapa a XX-a a Ligii 1 Casa pariurilor, ultima din 2021. După acest meci, în care CFR a obţinut a opta victorie la rând în campionat, antrenorul campioanei, Dan Petrescu, urmează să anunţe dacă va deveni selecţioner al României.

În minutul 72, la o centrare a lui Omrani de pe partea dreaptă, Joao Miguel a luftat balonul, în marginea careului, mingea a ajuns la Debeljuh, iar acesta, singur cu Greab, a marcat fără probleme, cu un şut de la 8-9 metri.

Tot duminică, de la ora 20.30, este programat meciul Sepsi - FCSB. Luni se dispută ultimele două partide din 2021, FC U Craiova - CS Mioveni (17.30) şi Dinamo - Farul (20.30).

Clasament: 1 - CFR Cluj - 57 de puncte, FCSB - 46, FC Voluntari - 37, FC Botoşani - 34, CS Universitatea Craiova - 32, FC Rapid - 32.

FC Argeş ocupă locul 8, cu 28 de puncte, după Farul Constanţa, 27 de puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.