Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că greşelile de arbitraj vor decide campioana în Liga I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu mai e vreun meci uşor în play-off. Eu cred că orice echipă care e în play-off îşi doreşte să termine cât mai sus şi cred că fiecare antrenor ar trebui să-şi dorească să câştige campionatul, pentru că toţi au şanse. Burcă nu s-a antrenat cu echipa până acum, vedem astăzi. Sunt ceva probleme de lot, s-au întâmplat toate în această săptămână şi nu-mi va fi uşor să găsesc primul 11, chiar dacă sunt soluţii. Sunt patru jucători în aceeaşi zonă (n.r. - Burcă, Chipciu, Susici şi Manea), vedem ce reuşim să găsim, dar Burcă maxim dacă poate fi pe bancă la acest meci. Ne dorim să revină cât mai repede, dar nici nu vrem să riscăm. Numai la o finală poţi să rişti un jucător. Mai avem două luni şi orice accidentare acum poţi să pierzi un jucător important. Şi Ţucudean este bolnav, a răcit. Gaz Metan Mediaş are un antrenor foarte bun care pregăteşte foarte bine fiecare meci, aţi văzut că schimbă şi sistemul la foarte multe meciuri. E o echipă agresivă, inteligentă şi are jucători de mare valoare. Fără jucători nu poţi să ajungi în play-off. Nu văd de ce nu se pot bate la primele trei, chiar la titlu. Dacă ei câştigă acest meci, campionatul este foarte strâns. Se poate întâmpla orice în acest play-off. Eu nu văd diferenţe mari în play-off, diferenţele le vor face micile detalii şi arbitrii. Mediaş a fost mereu bună acasă, au spirit excelent acasă. Noi ştim acest lucru şi trebuie să facem un meci perfect dacă vrem să scoatem ceva pozitiv. A promis cineva că VAR-ul va fi la play-off. De ce nu apare VAR-ul, asta e întrebarea mea? De ce să promiţi? Cel mai uşor este să promiţi. Aseară arbitrul (n.r. - de la Astra - FC Botoşani) a avut faze foarte grele şi aşa va fi în continuare. Şi după aia, noi, antrenorii, ne supărăm pe arbitri şi iar începe un circ. Dacă ar fi VAR nu ar mai fi acest circ, s-ar duce la VAR, ar vedea, ar studia, ar spune ofsaid, penalti, henţ, gol şi asta e, mergem mai departe. Dacă nu era VAR-ul, făceam urât toţi, la Sevilla. Eu sunt convins că acest campionat aşa se va decide, cu ţipete, urlete şi cine va ţipa mai tare şi cine va avea mai mult noroc de arbitri care nu greşesc va câştiga. Nu aş vrea să fac presiune pe arbitru la fiecare conferinţă, atât ştiu, că acest play-off se va decide pe aceste greşeli. Pentru că diferenţa dintre echipe este mică şi aceste mici detalii vor schimba campioana. Dacă nu ni se luau punctele nedrept, altul era clasamentul", a declarat Petrescu.

Petrescu a afirmat că el la-ar fi păstrat pe portarul Cristian Bălgrăden în echipă dacă ar fi fost la FCSB, în ciuda faptului că jucătorul a semnat cu rivala CFR.

"Arlauskis, dacă nu va găsi ceva mai bun pentru el, îşi va dori să continue la CFR. Ar fi păcat să plece în altă parte, unde nu e apreciat şi cunoscut. Noi ne bazăm pe el până la finalul contractului şi apoi el decide dacă vrea să continuie aici şi eu sper ca el să o facă. Nu a anunţat că pleacă sau nu pleacă, nici noi nu-l stresăm şi nu-l forţăm pentru că e un jucător care a făcut lucruri extrarodinare la Cluj, îl lăsăm să decidă ce e mai bine pentru el şi pentru familia lui. Latovlevici? E nu ştiu nimic. Eu dacă am un jucător şi termină contractul în vară şi în cunosc pe jucător, îl folosesc până termină contractul, indiferent unde semnează. Poate să semneze şi pentru Real Madrid şi pentru FCSB, eu, Dan Petrescu, îl foloseam pe acel jucător, mai ales dacă fusese titular la mine", a spus tehnicianul.

Întrebat dacă Bălgrădean se va prezenta mai devreme la antrenamentele CFR-ului, Petrescu s-a supărat şi a părăsit apoi conferinţa de presă: "Aţi pus zece intrebări despre Bălgrădean, noi jucăm cu Mediaş. Ce intrebări puneţi, vă place can-can-ul! E un jucător care a semnat cu o altă echipă, gata, am vorbit despre el, cât să mai vorbim despre el".

Meciul Gaz Metan Mediaş - CFR Cluj se va disputa, luni, de la ora 20.30, în etapa a II-a a play-off-ului Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.