Campioana en-titre la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a învins marţi, în deplasare, câştigătoarea Cupei României în acest sezon, CSO Voluntari, scor 92-84 (47-33), în al treilea meci din cele cinci programate în finala Ligii Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campioana U BT Cluj şi-a reamintit de ritmul de joc din Liga Campionilor şi a condus ”ostilităţile” pe tabelă, dar mai ales la capitolul fizic în disputa cu CSO Voluntari, parcă fermecată de ideea că, având două meciuri pe teren propriu, drumul spre primul titlu naţional din propriul palmares ar fi mai uşor de obţinut.

După prima repriză, gazdele s-au remontat şi au câştigat sfertul trei, cu precizie mult mai ridicată la aruncări (31-24), însă nu au reuşit să treacă de ambiţia şi jocul mai solid al adeversarei, care a reuşit să păstreze constanţa în joc şi să revendice partida. Unul din jucătorii cheie ai campioanei a fost Nandor Kuti, component al naţionalei, care a făcut unul din cele mai bune meciuri din carieră şi a încheiat cu 12 puncte marcate.

La meci a asistat şi Gabriela Szabo, directorul CSM Bucureşti, numele fostei mari atlete fiind dat sălii din Voluntari.

Principalii marcatori ai partidei au fost Moldoveanu 21 puncte, Gotcher 19, pentru CSO Voluntari, respectiv Stipanovic 16, Richard 16, Stewart 14, pentru U BT Cluj.

În primele meciuri ale finalei, în BT Arena, U BT Cluj a câştigat cu 87-65, după care a cedat în faţa CSO Voluntari, cu 69-74, la ambele dispute cu circa 6.000 de fani în tribune, astfel că la general scorul este acum de 2-1.  

Meciul patru al finalei va avea loc tot la Voluntari, joi, pentru ca un eventual meci decisiv, al V-lea, să aibă loc din nou în BT Arena, în 5 iunie. Prima echipă care acumulează trei victorii obţine titlul naţional al stagiunii.

Ambele echipe s-au calificat în trei partide în semifinale, U BT Cluj în faţa celor de la FC Argeş Piteşti (98-73, 113-68, 101-72), iar CSO Voluntari cu CSM Oradea (74-66, 74-66, 85-79).

În timp ce echipa CSO Voluntari se află în premieră în finala Ligii Naţionale, în cei 17 ani de la înfiinţarea clubului, baschetul clujean are la activ şase titluri naţionale - trei cu Universitatea Cluj (1992, 1993, 1996) şi alte trei cu U Mobitelco/U BT Cluj (2011, 2017, 2021).

Medalia de bronz a stagiunii actuale a fost câştigată de CSM Oradea, vicecampioana din sezonul trecut, care a trecut în două partide din trei programate de FC Argeş Piteşti (110-59 şi 93-61).

Titlul naţional a fost câştigat în 2021 de echipa U Banca Transilvania Cluj, care a primit astfel dreptul de a juca în Basketball Champions League, competiţie în care a atins faza sferturilor de finală, în premieră pentru o echipă din România.

 


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.