Portarul Costel Pantilimon va fi lăsat să plece în perioada de transferuri din iarnă de conducerea clubului Nottingham Forest, informează presa engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pantiliomon a ajuns la Nottingham în ianuarie 2018, mai întâi sub formă de împrumut de la Watford. "Pădurarii" l-au transferat definitiv pe internaţionalul român în vara anului trecut, când el a semnat un contract pe trei ani.

În sezonul 2018/2019, Pantilimon a fost preferatul antrenorilor, fie că a fost vorba de Aitor Karanka sau, în ultimele meciuri, de Martin O'Neill, jucând în 44 din cele 46 de meciuri disputate de Forest în Championship. Cu 15 partide fără gol primit, portarul român a fost al patrulea la acest capitol în Championship.

Însă Martin O'Neill a fost dat afară de la Nottingham la finalul sezonului în care echipa a terminat pe locul 9 în liga a doua engleză. 

În locul lui a venit francezul Sabri Lamouchi, care a adus repede alţi doi portari, pe kosovarul Arijanet Murici, împrumutat de la Manchester City, şi pe Brice Samba, transferat de la Caen.

Pantilimon nu a mai prins lotul echipei, căzând pe locul 4 în opţiunile tehnicianului, şi după englezul Jordan Smith şi pierzând şi echipa naţională din acest motiv.

Iar alegerile lui Lamouchi nu pot fi contestate, Forest fiind după mulţi ani în luptă pentru promovarea în Premier League. Echipa de pe City Ground este pe locul 2 în clasament, de promovare directă, la egalitate de puncte, 22, cu liderul West Bromwich Albion, după 11 etape.

În aceste condiţii, conducerea clubului englez îi va permite lui Pantilimon 32 de ani, să părăsească echipa în prima perioadă de transferuri care urmează, cea din ianuarie 2020.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.