Comitetul Olimpic Internaţional a ajutat comunitatea olimpică din Afganistan după izbucnirea crizei umanitare. Contactat de Comitetul Olimpic din Afganistan deja la închiderea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, CIO a început să lucreze imediat pentru a ajuta oamenii din comunitatea olimpică, a raportat preşedintele CIO, Thomas Bach când a vorbit presei după şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv. Este „o dovadă puternică de solidaritate”, spune preşedintele Thomas Bach.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ca urmare a tuturor eforturilor noastre, toţi sportivii care au participat la Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020 se află în afara ţării. Doi sportivi din disciplinele de iarnă sunt, de asemenea, în afara ţării şi continuă antrenamentele, sperând să se califice la Beijing ”, a completat preşedintele CIO, informează cosr.ro.

El a explicat că un număr semnificativ de membri ai comunităţii olimpice din Afganistan - aproximativ 100 - au primit vize umanitare şi ar putea părăsi ţara cu ajutorul CIO şi a altor parteneri din Mişcarea Olimpică.

„Ne bucurăm cu adevărat de o adevărată solidaritate în comunitatea olimpică: Comitetele Olimpice Naţionale, Federaţiile Internaţionale, Membrii CIO - toată lumea e gata să ajute contactând guvernele lor, făcând eforturi pe cont propriu, făcând ca oamenii să fie pe lista guvernelor lor pentru a obţine ajutor umanitar şi vize ”, a raportat preşedintele CIO.
 
„CIO a preluat rolul central de coordonare cu toate aceste părţi interesate, cărora le suntem profund recunoscători pentru această manifestare puternică de solidaritate în comunitatea olimpică”, a adăugat acesta.
În viitor, CIO va acorda burse tuturor participanţilor afgani la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, astfel încât aceştia să poată continua instruirea, a anunţat Thomas Bach. CIO va continua, de asemenea, să sprijine cei doi sportivi de iarnă care primesc deja burse prin Solidaritatea Olimpică.
 
În acelaşi timp, CIO va continua să încerce să ajute ceilalţi membri ai comunităţii olimpice care locuiesc încă în Afganistan ca să primească vize umanitare şi să părăsească ţara.
 
Pentru a atinge acest obiectiv, CIO continuă să fie în contact cu Comitetele Olimpice Naţionale şi guvernele din întreaga lume.
 
În acelaşi timp, actualul Comitet Olimpic din Afganistan rămâne recunoscut ca singurul din ţară, conform statutelor sale existente şi Cartei Olimpice, la fel ca actualii deţinători de birouri ai NOC, care au fost aleşi în aprilie 2018.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.