Organizatorii greci ai ceremoniei de aprindere a torţei olimpice pentru Tokyo 2020, din luna martie, au anunţat că au luat măsuri suplimentare pentru a evita propagarea coronavirusului în timpul ştafetei care durează mai multe luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flacăra olimpică, simbol al păcii mondiale şi al spiritului sportiv,  va fi aprinsă la Olympia, în 12 martie, înainte de a avea un parcurs de şapte zile în Grecia, urmând să fie încredinţată organizatorilor japonezi la 19 martie.

Apoi torţa olimpică îşi începe parcursul în Japonia, până la ceremonia de deschidere a JO de la Tokyo, în 24 iulie.

Preşedintele Comitetului Olimpic Grec, Spyros Capralos, a declarat că a avut loc o întâlnire cu o societate elenă de gestionare a riscurilor sanitare pentru a fi pregătiţi "pentru orice se va întâmpla", anunţă Reuters.

Ştafeta torţei olimpice implică sute de persoane în Grecia şi circa 10.000 în Japonia. Însă aceasta nu este dată din mână în mână, ci flacăra se aprinde de la o torţă la alta, astfel că orice contact uman este limitat.

Organizatorii au anunţat că sunt în legătură strânsă cu Ministerul grec al Sănătăţii.

În Grecia nu s-au înregistrat cazuri, dar în Japonia au fost 773 de infecţii şi trei decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.