Selecţionerul Cosmin Contra a declarat că în meciul amical cu Finlanda au lipsit şase titulari din echipa naţională a României, din motive medicale sau din cazua cluburilor lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am declarat în niciun moment că ştiu titularii. Până în septembrie se pot întâmpla multe. De aceea îmi doresc să-i văd pe toţi jucătorii pentru că în septembrie... Din cadrul echipei au lipsit astăzi şase titulari, din punctul meu de vedere. Nu au fost prezenţi din diferite motive, medicale sau din cauza cluburilor şi am vrut să văd alţi jucători. Se poate întâmpla ca în septembrie mulţi jucători să fie accidentaţi sau să nu fie în formă bună, să nu joace la echipele de club şi atunci vreau să văd toţi jucătorii care pot să mă ajute. Am vrut să continui cu Tătăruşanu, pentru că din punctul meu de vedere este portarul numărul 1 al naţionalei", a declarat Contra, în conferinţa de presă de după meciul cu Finlanda.

El consideră că Budescu nu este pregătit fizic la maximum: "Budescu, din punctul meu de vedere, poate să fie mult mai bine fizic. Astăzi şi-a dorit să facă ceea ce i-am cerut eu, a făcut şi faza defensivă, a băgat şi alunecare. Budescu are acea sclipire prin care în orice moment al meciului îţi poate face ceva diferit faţă de oricare alt jucător. Am vorbit cu el şi sper ca în pregătirea de vară să se pună foarte bine la punct din punct de vedre fizic şi să fie într-o formă foaret bună."

Contra a mai afirmat că Bogdan Lobonţ a dorit să intre pe teren în mintul 86.

"Bogdan Lobonţ şi-a dorit să joace din minutul 86. Nu putea să iasă în minutul 86 şi a dorit s-ă joace din minutul 86 şi atunci asta a fost strategia pe care am făcut-o cu el şi mă bucur că am reuşit. Fizic, medical e bine, el se antrenază cot la cot cu ceilalţi portari şi o face foarte bine. Aşa am decis cu el şi astăzi era şi ziua lui şi trebuia să-i facem toate poftele dacă puteam", a adăugat selecţionerul.

România a învins, marţi, la Ploieşti, cu scorul de 2-0 (1-0), reprezentativa Finlandei, într-o partidă amicală. Portarul Bogdan Lobonţ a intrat pe teren în minutul 87, în ultima sa apariţie pentru naţionala "tricoloră", în aplauzele întregii asistenţe de pe Stadionul Ilie Oană. El a primit banderola de căpitan odată ce a intrat pe teren.

Au marcat: Manea 37, Deac '61.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.