Un tribunal din Roma a decis să suspende desfăşurarea campionatului italian Serie B până la 9 octombrie, a anunţat Comitetul Olimpic Italian. Lega Serie B, organizatoarea campionatului, a replicat că este vorba de o confuzie şi că meciurile vor continua după programul normal, cu etapa a IV-a în acest week-end.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serie B se dispută din 2004 cu 22 de echipe, însă, în această vară, Avellino, Bari şi Cesena au dat faliment şi au fost excluse din liga secundă italiană.

Campionatul a început cu 19 echipe, potrivit unei decizii a ligii care îl organziează, însă cinci grupări, Pro Vercelli, Novara, Catania, Siena şi Ternana, care au retrogradat sau au ratat de puţin promovarea din Serie C, au contestat decizia la CONI.

Comitetul Olimpic Italian, care guverenază sportul în "Cizmă", a respins apelul acesora, dar Pro Vercelli s-a adresat mai departe Tribunalului Administrativ din regiunea Lazio, care a decis suspendarea competiţiei şi a cerut CONI să reanalizeze speţa.

Anunţul a fost făcut de Franco Frattini, fost ministru de Externe şi comisar european, membru al Înaltei Curţi de Justiţie sportivă a CONI.

Liga spune că este o confuzie şi că afirmaţiile lui Frattini nu sunt reale.

"Declaraţiile lui Franco Frattini au fost pripite. Serie B va continua normal, deoarece asta doresc milioanele de fani şi nu există o regulă care să forţeze suspendarea. Acestă afirmaţie nu este adevărată şi provoa pagube economice, organizaţionale şi de sponsorizare", a precizat Lega Serie B, într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.