FIFA va introduce noi prevederi regulamentare pentru a proteja drepturile jucătoarelor, între măsuri fiind prevăzut un concediu de maternitate obligatoriu de cel puţin 14 săptămâni, a anunţat, joi, forul mondial, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reformele vor fi supuse Comitetului Executiv al FIFA, luna viitoare, pentru aprobare.

În timp ce multe jucătoare din Europa sunt deja protejate de legislaţia muncii din ţările respective, FIFA spune că scopul său este de a crea "noi norme minime globale" pentru fotbalistele din întreaga lume, având în vedere apariţia rapidă de noi cluburi şi ligi la nivel mondial.

Regulile propuse includ un concediu de maternitate obligatoriu de cel puţin 14 săptămâni, cu minimum două treimi din salariul contractual al jucătoarei şi o garanţie că "nicio jucătoare nu ar trebui să sufere un dezavantaj ca urmare a sarcinii".

Regulamentul prevede, de asemenea, că la întoarcerea la echipă din concediul de maternitate, cluburile trebuie să "reintegreze jucătoarele şi să le ofere un sprijin medical şi fizic adecvat".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.