Compania de pariuri şi jocuri de noroc Bet365 trebuie că plătească unui număr de 23 de sportivi danezi compensaţii. Printre sportivii care vor primi compensaţii se numără şi vedeta din fotbal Christian Eriksen. Justiţia daneză a decis plata compensaţiilor pentru că firma a folosit numele şi fotografiile sportivilor în social media fără acceptul lor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietarul Bet365, Hillside Plc., va trebui să achite 4,7 milioane de coroane daneze (aproximativ 697.000 de dolari) sportivilor.

Pe lista sportivilor se află şi campionul olimpic la badminton Viktor Axelsen şii fotbaliştii Simon Kjaer şi Kasper Schmeichel.

Cel mai frecvent a fost folosită de către companie imaginea lui Eriksen, astfel că fotbalistul va rimi compensaţii de 1,45 milioane coroane daaneze.

Bet365 a argumentat folosirea imaginilor şi numelor prin faptul că a fost conţinut editorial, care nu face obiectul unor plăţi, însă tribunalul a decis că este vorba de marketing care necesită consimţământ.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.