Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) a decis să autorizeze, în mod excepţional, mesajele politice în timpul Jocurilor Paralimpice de la Beijing, care durează până duminică, relatează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu vom fi niciodată un eveniment politic, dar trebuie să recunoaştem că Jocurile au loc în mijlocul unui război oribil din Ucraina”, a explicat, marţi, preşedintele IPC, Andrew Parsons.

Potrivit Articolului 50 al Cartei Olimpice, toate formele de mesaje politice, religioase şi rasiste sunt strict interzise. "Trebuie să vedem de către cine, când şi unde sunt transmise aceste mesaje”, a spus Parsons, care a dat ca exemplu echipa Germaniei.

În cadrul ceremoniei de deschidere, sportivii germani şi-au dat jos şepcile, s-au oprit şi au făcut semnul păcii. "A fost o modalitate bună de a nu întrerupe ceremonia, arătând în acelaşi timp respect şi solidaritate. Acesta este spiritul Jocurilor", a spus Parsons.

În timpul ceremoniei, Parsons a condamnat şi războiul în discursul său, fără a menţiona numele Rusiei. "A fost în primul rând un mesaj de pace, nu un mesaj politic", a conchis Parsons.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.