Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis, miercuri, o amendă de 5.000 de lei pentru FC Dinamo şi PCH, ca urmare a scandărilor suporterilor de la meciul din decembrie 2019 cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Scandările suporterilor echipei Dinamo Bucureşti 1048, în timpul partidei de fotbal dintre Dinamo Bucureşti 1948 şi Sepsi OSK, din data de 13.12.2019: "Afară, afară cu ungurii din ţară!", respectiv, "Ungaria ne suge p...l" reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate cetăţenilor români aparţinând minorităţii maghiare conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 5.000 lei faţă de S.C. Dinamo şi Familia PCH. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi”, se arată pe site-ul cncd.ro.

La 13 decembrie 2019, formaţia Dinamo a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, într-un meci din etapa a XXI-a a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.