Echipa naţională de fotbal feminin a Angliei a învins sâmbătă Columbia, scor 2-1, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale la fotbal feminin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa campioană europeană en-titre, Anglia a fost condusă de Columbia în prima repriză a meciului disputat la Sydney. Leicy Santos a lobat-o pe portăriţa englezoaicelor, Mary Earps, înscriind un gol superb. Însă fetele antrenate de Sarina Wiegman-Glotzbach au revenit şi au egalat, Lauren Hemp profitând în minutul 45+7 de o gafă a Catalinei Perez, jucătoarea din poarta Columbiei.

A fost 1-1 la pauză, iar campioanele europene au înscris şi golul victoriei, în minutul 63, prin Alessia Russo. Columbiencele, aflate în premieră în sferturile competiţiei, nu au mai reuşit să egaleze şi Anglia, victorioasă cu scorul de 2-1 s-a calificat în semifinale Cupei Mondiale, urmând să întâlnească Australia.

Anglia a mai jucat semifinale de Cupă Mondială la feminin în 2015 şi 2019, dar nu s-a calificat niciodată în finală.

În sferturile de finală ale Cupei Mondiale la fotbal feminin s-au înregistrat următoarele rezultate:

Spania - Ţările de Jos 2-1; Japonia – Suedia 1-2; Australia – Franţa 0-0 (7-6 la lovituri de departajare) şi Anglia – Columbia 2-1.

Semifinalele se dispută după următorul program:

Marţi, 15 august, la Auckland: Spania – Suedia

Miercuri, 16 august, la Sydney: Australia – Anglia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.