Inter Milano şi Atletico Madrid au anunţat oficial, miercuri, retragerea din proiectul Superligii europene. După aceste abandonuri şi cele ale cluburilor engleze, dintre fondatori au mai rămas patru grupări, Juventus, AC Milan, Real Madrid şi FC Barcelona, care nu au renunţat oficial la proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"FC Internazionale Milano confirmă că nu mai face parte din proiectul Super League. Ne angajăm întotdeauna să oferim fanilor cea mai bună experienţă fotbalistică, inovaţia şi integrarea fac parte din ADN-ul nostru de la înfiinţarea noastră. Angajamentul nostru cu toate părţile interesate pentru a îmbunătăţi industria fotbalului nu se va schimba niciodată. Inter consideră că fotbalul, ca orice sector de activitate, trebuie să aibă un interes în îmbunătăţirea constantă a competiţiilor sale, pentru a păstra fanii de toate vârstele din întreaga lume, într-un cadru de sustenabilitate financiară. Cu această viziune, aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu instituţiile şi cu toate părţile interesate pentru viitorul sportului pe care îl iubim cu toţii", au precizat conducătorii clubului Inter.

"Consiliul de administraţie al clubului Atletico Madrid, întrunit miercuri dimineaţă, a decis să comunice oficial Superligii şi restului cluburilor fondatoare decizia sa de a nu-şi oficializa în cele din urmă aderarea la proiect. Pentru club, este esenţială armonia între toate grupurile care alcătuiesc familia <rojiblanca>, în special fanii noştri. Jucătorii primei echipe şi antrenorul lor şi-au arătat satisfacţia faţă de decizia clubului, înţelegând că meritele sportive ar trebui să prevaleze asupra oricărui alt criteriu", a precizat Atletico, pe site-ul său.

Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea s-au retras, în noaptea de marţi spre miercuri, din proiectul Superligii europene, care cuprindea 12 mari grupări de pe continent.

Retragerile au venit ca urmare a unei reacţii furioase din partea fanilor, oficialilor şi politicienilor care au susţinut că Superliga este lacomă şi anticoncurenţială, deoarece echipelor li se garantează un loc în fiecare an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.