Clubul Manchester United a primit permisiunea din partea autorităţilor locale de a crea o zonă de locuri în picioare cu balustradă pe Stadionul Old Trafford , informează presa engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În sectorul dintre tribuna Nord şi peluza Est vor fi create 1.500 de locuri în picioare de tipul "barrier seats" sau "rail seats".

Dacă acest tip de iniţiativă se va dovedi un succes, va fi extinsă şi în alte sectoare ale stadionului.

"Credinţa noastră este că introducerea locurilor în picioare va spori siguranţa spectatorilor în zone ale stadionului unde - ca şi în cazul altor cluburi - am văzut exemple de fani care stau tot timpul în picioare. De asemenea, ne permite să fim pregătiţi în cazul unor modificări ale politicii actuale de arene cu toate locurile pe scaune. În cazul în care experimentul va avea succes, putem lua în considerare implementarea suplimentară a locurilor în picioare în alte părţi ale stadionului", a declarat directorul exceutiv al clubului, Richard Arnold.

Locurile în picioare în primele două divizii ale fotbalului englez au fost interzise în urma recomandărilor formulate de Raportul Taylor privind dezastrul de pe Stadionul Hillsborough din 1989, în care 96 de fani ai echipei Liverpool şi-au pierdut viaţa.

În ultimele sezoane, au existat solicitări pentru a fi permise din nou locurile în picioare. Noile tipuri de "rail seats" sunt o variantă dezvoltată a vechilor locuri în picioare, deoarece permit transformarea lor în locuri pe scaune şi invers.

Din 2018, Autoritatea pentru securitatea arenelor sportive a permis transformarea unor sectoare ale stadioanelor în zone cu locuri în picioare.

În Premier League, doar Wolverhampton a mai solicitat şi primit aprobarea pentru o astfel de transformare pe un sector al arenei Molineux.

Od Trafford este cel mai mare stadion de club din Anglia, având o capacitate de aproape 75.000 de locuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.