Clubul chinez Tianjin Tianhai a dat faliment şi a cerut oficial retragerea din prima ligă, informează lesoir.be, care citează Beijing News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta este primul club din China care se află în această situaţie. De "necazul" celor din Tianjin ar putea profita Shenzhen FC, echipă ce ar putea să-şi păstreze locul în prima divizie, deşi a retrogradat sportiv.

Gruparea a fost fondată în 2006, sub numele Tianjin Quanjian şi a debtat în a doua ligă în 2011. Cel mai bun sezon din istoria clubului a fost în 2017, primul în prima ligă, când a ocupat locul 3 şi a participat în Liga Campionilor Asiei, antrenată fiind atunci de fostul internaţional italian Fabio Cannavaro.

Fondatorul grupului Quanjian, specializat în medicina tradiţională chineză, şi preşedintele clubului, Shu Yuhui, a fost arestat în ianuarie 2019 pentru activităţi ilegale de marketing. Clubul şi-a schimbat apoi numele şi şi-a pierdut majoritatea celor mai buni jucători, ceea ce l-a dus pe locul 14 în campionatul 2019, evitând retrogradarea în divizia a doua.

Sezonul 2020 al campionatului chinez trebuia să înceapă la 22 februarie, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Competiţia s-ar putea relua în iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.