Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis excluderea Asociaţiei Internaţionale de Box (IBA) din mişcarea olimpică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au votat pentru excludere 69 de membri, zece s-au abţinut şi unul a votat împotrivă, notează The Guardian. Astfel, pentru prima dată în 129 de ani, CIO a exclus un for din mişcarea olimpică.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a declarat că boxul va rămâne în programul Olimpiadelor din 2024 şi 2028, chiar dacă acest sport nu va mai fi sub umbrela unei federaţii internaţionale.

“Nu avem o problemă cu boxul, nu avem probleme cu boxerii. Dimpotrivă, îi apreciem pe pugilişti pentru că întruchipează valorile sportului lor. Dacă aveam o problemă cu boxerii, nu ar fi fost o competiţie la Tokyo. Nu ar fi o competiţie de box la Paris”, a spus Bach la o reuniune extraordinară a CIO.

Decizia de excludere a IBA s-a luat din cauza eşecului forului de a finaliza reformele privind guvernanţa, finanţele şi problemele etice.

Asociaţia Internaţională de Box este condusă de rusul Umar Kremlev.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.