Magaret Court şi Serena Williams sunt jucătoarele cu cele mai multe trofee de grand slam câştigate în carieră, 24, respectiv 23, însă Christ Evert, cu 18 titluri, contestă cele 11 succese înregistrate de fosta jucătoare australiană la openul din ţara ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A câştigat de 11 ori Australian Open când nu se ducea nimeni acolo pentru că era în timpul sărbătorilor de iarnă", a declarat fosta jucătoare americană, potrivit tennisworldusa.org.

Ea a spus despre ultimele patru câştigătoare de grand slam, Sloane Stephens, Caroline Wozniacki, Simona Halep şi Angelique Kerber, că au triumfat "datorită consistenţei, nu datorită puterii".

Pentru Evert, cel mai important turneu de grand slam este cel de la Wimbledon.

"Când eram mică, visam la Wimbledon. Era singurul turneu care se transmitea la TV - probabil la cel alb şi negru. Dar am visat să-l câştig. Era ceva special despre el. Era peste ocean, era pe iarbă, vedeai membri ai Casei Regale care mergeau acolo şi urmăreau partidele. Mulţi îi spuneau Catedrala Tenisului, iar terenul central de la Wimbledon nu seamănă cu niciun alt teren central. Când intri acolo şi vezi oamenii îmbrăcaţi în alb, în verde, iedera de pe clădiri, are o senzaţie de tradiţional, foarte regal şi foarte politicos. Cred că dacă i-ai întreba pe cei mai mulţi jucători ce turneu ar dori să câştige, acesta ar fi cel de la Wombledon. Şi îmi place că pot merge acum acolo într-un rol diferit, de comentator", a afirmat Evert, de trei ori câştigătoare pe iarba londoneză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.