Fostul fotbalist Cristian Chivu a fost inclus de publicaţia franceză France Football în clasamentul celor mai buni zece jucători străini care au evoluat de-a lungul timpului în campionatul Olandei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încă un jucător care a ales Olanda pentru o primă experienţă în afara ţării. Era 1999 când Chivu a părăsit Craiova şi a semnat cu Ajax Amsterdam. Suma de transfer în acea vreme: echivalentul a 2,5 milioane de euro. Chivu avea doar 19 ani. A rămas patru sezoane, reuşind să câştige câteva trofee, între care şi titlul de campion în 2002. În 2003, AS Roma plăteşte 18 milioane de euro pentru a-l transfera. Chivu începe parcursul italian. A câştigat trei titluri în Italia şi Liga Campionilor cu Inter Milano, înainte de a se retrage, în 2014", scrie sursa citată.

Primul loc în topul France Football este ocupat de brazilianul Ronaldo, care a jucat la (PSV Eindhoven). În acest top se mai află Romario (Brazilia / PSV Eindhoven), Michael Laudrup (Danemarca / Ajax Amsterdam), Zlatan Ibrahimovici (Suedia / Ajax Amsterdam), Luis Suarez (Uruguay / Ajax Amsterdam), Jari Litmanen (Finlanda / Ajax Amsterdam), Henrik Larsson (Suedia / Feyenoord), Eidur Gudjohnsen (Islanda / PSV Eindhoven) şi Jon Dahl Thomasson (Danemarca / Heerenven şi Feyenoord).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.