Clubul Celta Vigo a anunţat, vineri seară, că i-a reziliat contractul fotbalistului Santi Mina, condamnat la închisoare pentru abuz sexual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a analizat cu atenţie diferitele alternative legale disponibile, aşa cum a anunţat clubul la 19 iulie în urma hotărârii TSJA, RC Celta a luat astăzi decizia fermă de a rezilia unilateral contractul de muncă al jucătorului Santi Mina.

Această decizie, care are sprijinul ferm al LaLiga, susţine fără niciun dubiu poziţia iniţială a clubului, întrucât încă din prima zi clubul a subliniat că valorile RC Celta sunt mai presus de orice şi că le va apăra până la ultimele consecinţe, inclusiv repercusiunile pe care le-ar putea avea asupra proiectului sportiv.

RC Celta este un club centenar născut dintr-un act de generozitate exemplară şi de-a lungul istoriei sale a demonstrat în nenumărate ocazii angajamentul său de neclintit faţă de societate şi apărarea valorilor care sunt deja o marcă a identităţii clubului”, este comunicatul clubului.

La 19 iulie, Santi Mina a fost condamnat în apel la patru ani de închisoare pentru abuz sexual. Faptele de care a fost găsit vinovat datează din 2017.

Decizia tribunalului din Almeria a confirmat-o pe cea luată în urmă cu un an împotriva atacantului în vârstă de 27 de ani.

De asemenea, atacantul spaniol a fost condamnat la plata a 25.000 de euro către victimă cu titlu de daune morale. Această sumă este mai mică decât cea de 50.000 de euro acordată în urmă cu un an în primă instanţă.

Faptele au avut loc în vara anului 2017, în oraşul Mojácar. Mina juca care la vremea respectivă la Valencia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.