Judecătorul Federaţiei Spaniole de Fotbal intenţionează să claseze, din lipsă de dovezi, dosarul vizând insultele rasiste la adresa fundaşului echipei Valencia, Mouctar Diakhaby, din partea unui jucător de la Cadiz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Într-un raport de opt pagini redactat de Juan Antonio Landaberea Unzueta, presupusa insultă rasistă proferată de Juan Cala împotriva lui Diakhaby nu s-a dovedit", arată clubul Cadiz.

La rândul său, oficialii de la Valencia regretă această poziţie şi speră că membrii Comisiei de Disciplină vor lămuri acest caz.

Comisia de Disciplină urmează să se pronunţe după ce va primi acest raport.

Jucătorii echipei Valencia au părăsit terenul după ce Mouctar Diakhaby ar fi fost victima unor insulte rasiste din partea unui jucător de la Cadiz, la meciul din 4 aprilie, din LaLiga. În minutul 31 al meciului, Mouctar Diakhaby s-a oprit pentru o dispută cu un jucător al echipei din Cadiz, Juan Cala. Cei doi au început să strige unul la celălalt, apoi Diakhaby i-a indicat arbitrului că urma să părăsească terenul şi a fost urmat de toţi coechipierii săi. Întreruperea partidei din etapa a XXIX din LaLiga a durat un sfert de oră, apoi meciul a fost reluat din minutul 37, fără Diakhaby, care a rămas la vestiare şi a fost înlocuit de Hugo Guillamon. Juan Cala, care deschisese scorul, a continuat pentru Cadiz, dar a fost schimbat la pauză, de Marcos Mauro, cel care avea să marcheze golul victoriei. Valencia a pierdut meciul, cu 1-2. 

Liga spaniolă a deschis luni o anchetă. Marţi, Diakhaby a declarat că Juan Cala l-a făcut “negru de rahat”. Cala a negat acuzaşiile de rasism. “Ori a auzit prost, ori inventează tot”, a afirmat el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.