Gimnasta Cătălina Ponor, care a fost aleasă de către COSR portdrapelul României la JO de la Rio, s-a declarat, joi seară, emoţionată după primirea delegaţiei tricolore de către preşedintele Klaus Iohannis, care i-a înmânat drapelul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Steagul mi-a fost înmânat! Ce onoare, ce emoţii! Un alt moment important din viaţa mea ce va rămâne pentru totdeauna în istoria sportului. Hai România! Să mergem cu capul sus şi să ridicăm acest steag şi mai sus”, a scris, joi seară, Cătălina Ponor într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

Delegaţia care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a fost primită, joi, de către preşedintele Klaus Iohannis care le-a cerut sportivilor ”să scrie istorie” în Brazilia şi să continue să fie un model pentru românii cărora le-au dăruit ”satisfacţie şi bucurie”.

Delegaţia tricoloră a fost primită în curtea Palatului Cotroceni, sportivii prezentându-se îmbrăcaţi în noile ţinute destinate Jocurilor Olimpice.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe sportivi la Cotroceni şi atunci când se vor întoarce de la Rio de Janeiro. ”Vă mulţumesc pentru tot ce faceţi pentru România! Vă doresc curaj şi mult, mult succes!  Hai, România!”, a spus preşedintele în încheierea discursului.

Ceremonia de la Palatul Cotroceni a cuprins şi câteva momente simbolice. A avut loc înmânarea drapelului României echipei olimpice, portdrapelul fiind gimnasta Cătălina Ponor.

De asemenea, s-a intonat jurământul sportivilor, de către judoka Andreea Chiţu, şi cel al antrenorilor, de către Mircea Roman, care reprezintă canotajul. Marius Florea, secretarul general al Federaţiei de Scrimă, a depus jurământul din partea arbitrilor. Momentul a prilejuit şi o binecuvântare a echipei olimpice a României, de către episcopul Varlaam Ploieşteanu.

După încheietea ceremoniei oficiale, şeful statului a făcut fotografii cu sportivii români şi le-a transmis că îi aşteaptă acasă, după competiţie. Întrebaţi de jurnalişti dacă nu au temeri legate de virusul Zika, sportivii au spus că sunt mai preocupaţi de performanţe decât de pericole colaterale, însă au luat măsuri suplimentare de protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari.

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Rio de 105 sportivi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.