Căpitanul naţionalei Ucrainei, Andrei Iarmolenko, a făcut un apel ca Rusia să fie “izolată total” din sportul profesionist, el precizând că este vorba de “o ţară de terorişti”, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Gândurile mele sunt simple. Fotbalul rus, sportul rus trebuie izolat total. Aceasta este o ţară de terorişti, o ţară care ucide ucraineni, care ucide copii ucraineni. Nu putem să vorbim simplu despre sport când se întâmplă aşa ceva. Nu îi putem permite Rusiei să participe la vreo competiţie atâta timp cât armata sa ucide civili în Ucraina. Poziţia naţionalei Ucrainei este una: Rusia trebuie să fie interzisă peste tot”, a afirmat Iarmolenko.

Rusia are interdicţie de participare la competiţiile UEFA şi FIFA. Tragerea la sorţi a Campionatului European din 2024 va avea loc la 9 octombrie, iar Rusia nu va fi inclusă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.