Federaţiile de Fotbal din Spania, Portugalia, Ucraina şi Maroc au decis să prezinte o candidatură comună pentru organizarea Cupei Mondiale din anul 2030.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce patru ţări din America de Sud (Argentina, Uruguay, Chile şi Peru) au decis să candideze pentru organizarea în comun a Cupei Mondiale din anul 2030, un alt quartet şi-a anunţat candidatura comună: Spania, Portugalia, Ucraina şi Maroc.

Iniţial a fost o candidatură în doi – Spania şi Portugalia, căreia li s-a alăturat şi Ucraina, în octombrie 2022.

După ce Federaţia Ucraineană a fost implicată într-un scandal de corupţie, ţările iberice au fost tentate să renunţe la partenerul est-european, implicând Marocul, care a anunţat oficial, în aprilie 2023, că va deveni partenerul Spaniei şi Portugaliei în organizarea Cupei Mondiale din 2030.

În cele din urmă, candidatura a fost anunţată pentru toate cele patru ţări, cu precizarea că Ucraina va putea organiza Cupa Mondială doar dacă ţara nu se va mai afla în război.

Ar fi o premieră dacă turneul se va disputa în ţări de pe două continente diferite.

Cupa Mondială din 2030 va fi a doua ediţie la care vor participa 48 de ţări, după cea din anul 2026, organizată de Statele Unite, Canada şi Mexic.

Candidatura spaniolă, portugheză, ucraineană şi marocană îşi propune să pună accent pe sustenabilitatea mediului.

În afara celor două candidaturi comune – cea sud-americană şi cea europeano-africană, pentru organizarea Cupei Mondiale 2030 mai candidează şi Arabia Saudită.

FIFA trebuie să desemneze ţările gazdă ale Cupei Mondiale 2030 în septembrie 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.