Campionatul belgian nu se va relua cel mai probabil, după ce Consiliul Naţional de Securitate a interzis, miercuri, orice competiţie sportivă până la 31 iulie, informează lesoir.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma acestei decizii, Adunarea Generală a Pro League, liga profesionistă din Belgia, se va întruni la 15 mai pentru a stabili modul în care va fi încheiat sezonul 2019/2020.

La 2 aprilie, Pro League a propus oprirea definitivă a campionatului, întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Adunarea Generală a celor 24 de cluburi profesioniste, care trebuia să voteze această propunere, fusese stabilită iniţial pentru 15 aprilie, apoi amânată până la 24 aprilie, după ce UEFA a ameninţat federaţia belgiană cu excluderea echipelor din cupele europene dacă sezonul intern nu va fi dus la bun sfârşit.

Adunarea a mai fost amânată de două ori, până la o deczie a Consiliului Naţional de Securitate. 

În cel mai probabil scenariu, FC Bruges va fi declarată campioană, Gent, clasată pe locul 2, va juca în preliminariile Ligii Campionilor. Charleroi, Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni, şi Standard Liege, la care este legitimat atacantul Denis Drăguş, vor evolua în preliminariile Ligii Europa. 

Rămâne de stabilit ce se va întâmpla cu retrogradarea şi promovarea în prima ligă. 

Prima ligă belgiană a fost oprită după disputarea a 29 din cele 30 de etape ale sezonului regulat.

În Europa, tot din cauza pandemiei, în Franţa, liga a oprit definitiv sezonul şi a declarat echipa PSG campioană, iar în Olanda, federaţia a anulat campionatul, fără a acorda titlul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.