Britanicul Cameron Norrie, locul 26 ATP şi cap de serie numărul 21, a câştigat, duminică, pentru prima dată în carieră un turneu de categorie Masters Series, la Indian Wells.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El l-a întrecut, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe georgianul Nikoloz Basilaşvili, locul 36 ATP şi cap de serie numărul 29, după o oră şi 51 de minute de joc.

Britanicul de 26 de ani se află în cea mai bună perioadă a carierei, după ce a reuşit, în 2021, primul său trofeu, la Los Cabos, şi a mai jucat patru finale, la San Diego, Queens's, Lyon şi Estoril. Prima lui finală a carierei a fost în 2019, la Auckland.

Şi tenismenul georgian traversează o perioadă foarte bună a carierei, cu două trofee câştigate în acest an (cinci în total, trei de 500 de puncte), la Munchen şi Doha. El a mai jucat două finale, ambele pierdute în 2016 şi 2017.

Niciunul dintre ei nu a trecut la ediţiile anterioare de turul I pe tabloul principal al competiţiei din deşertul californian.

Norrie primeşte un premiu de 1.209.730 de dolari şi cu 1.000 de puncte ATP. Finalistul rămâne cu 640.000 de dolari şi cu 600 de puncte ATP.

În clasamentul ATP, Norrie a urcat pe locul 16, iar Basilaşvili, pe 27.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.