Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, în unanimitate, că este benefică o modificare a calendarului competiţional pentru a oferi mai mult timp selecţionerilor Adrian Mutu şi Mirel Rădoi pentru a putea pregăti Euro U21, respectiv debutul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, cu sprijinul Ligii Profesioniste de Fotbal şi a deţinătorilor de drepturi de la Liga I, etapa de campionat din perioada 19-22 martie urmează să fie mutată la o dată anterioară. Toţi membrii Comitetului Executiv au fost de acord că este important pentru selecţionerii Mirel Rădoi şi Adrian Mutu să aibă o perioadă de pregătire cu jucătorii din campionatul intern înaintea partidelor importante din luna martie. Fără această modificare, cei doi selecţioneri ar fi avut jucătorii la dispoziţie cu doar două zile înainte de meciuri, se arată pe site-ul FRF.

În luna martie a anului viitor, echipa naţională de fotbal a României va debuta în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, iar tricolorii Under 21 vor bifa a doua prezenţă consecutivă la Euro U21.

PARTIDELE CELOR DOUĂ REPREZENTATIVE ÎN MARTIE 2021

ECHIPA NAŢIONALĂ – Preliminarii CM 2022

25 martie 2021  România – Macedonia de Nord

28 martie 2021 România – Germania

31 martie 2021 Armenia – România

SELECŢIONATA UNDER 21 – EURO U21 2021

24 martie 2021 România U21 – Ţările de Jos U21

27 martie 2021 Ungaria U21 – România U21

30 martie 2021 Germania U21 – România U21

Tot în şedinţa de joi, Comitetul Executiv al FRF a aprobat cu unanimitate de voturi Regulamentele de licenţiere şi fair-play financiar (inclusiv regulamentele de procedură ale comisiilor jurisdicţionale din cadrul sistemului de licenţiere/monitorizare financiară). Cu menţiunea că s-a aprobat cu unanimitate de voturi propunerea FC Viitorul de amânare cu un an a obligativităţii cluburilor din Liga 1 de a înscrie o echipă de fotbal feminin senioare, respectiv în sezonul 2021/2022

“De asemenea, se aprobă cu unanimitate de voturi că se va clarifica în cuprinsul Regulamentului de licenţiere faptul că nu se vor cere dovezi cu privire la participarea în competiţii pentru echipele ale căror competiţii nu s-au desfăşurat/nu au început, dar va fi necesar să se facă dovada că echipele respective există şi se antrenează (de ex. Cererea de înscriere în competiţie va fi o dovadă suficientă în acest sens). În urma dezbaterilor, se aprobă cu unanimitate de voturi şi menţionarea expresă în cuprinsul art. 25 din RNLC că terenul de antrenament al echipei de seniori nu poate fi evaluat ca teren de antrenament pentru centrul de copii şi juniori. În ceea ce priveşte situaţia antrenorului principal se stabileşte cu unanimitate de voturi clarificarea obligaţiei de înlocuire a antrenorului principal în sensul că acesta trebuie înlocuit în maximum 30 de zile de la eliberarea postului. Respinge cu unanimitate de voturi restul propunerilor. Aprobă cu unanimitate de voturi clarificarea Principiilor de desfăşurare a competiţiilor în sezonul 2020/2021, în contextul pandemiei de CO-VID19 cu privire la faptul că în situaţia în care un club este sancţionat cu pierderea jocului cu 3-0, clubului respectiv nu i se vor mai aplica şi alte sancţiuni (inclusiv pentru nerespectarea protocolului medical la jocul respectiv sau sancţiuni pentru neprezentare), menţionează frf.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.