Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, de Karolina Pliskova, locul 5 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Ostrava, dintre Cehia şi România, din sferturile de finală ale Grupei Mondiale a Cupei Federaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihaela Buzărnescu a fost dominată de agresiva Karolina Pliskova. Românca a servit slab, a jucat scurt şi s-a apărat ineficient în faţa puternicei ei adversare. Sportiva cehă a fost pusă în dificultate când mingile rivalei au avut profunzime, au căzut în apropierea liniei de fund. Când a făcut pasul în teren, Pliskova a dictat ritmul, a dat unde a vrut, reuşind numeroase puncte direct câştigătoare. 

Setul I a început cu un un ghem lung, cu două mingi de break ale Mihaelei Buzărnescu, ratate însă. Scăpată de presiune, Pliskova a jucat cu dezinvoltură şi s-a distanţat la 5-0, înainte ca adversara ei să pună un ghem pe tabelă. Pliskova a câştigat apoi pe propriul serviciu şi a închis setul, cu 6-1, după aproape 35 de minute de joc.

În setul secund, jucătoarea română a început să lupte mai mult şi eforturile ei au fost mai bine răsplătite. Buzărnescu a servit cu mai mult efect, şi-a asumat mai multă responsabilitate, trecând de la un joc de respingere la unul mai bine orientat către terenul advers, mai agresiv şi mai atent. Românca a echilibrat jocul, dar Pliskova a continuat să facă diferenţa cu serviciul ei năpraznic.

În această parte a meciului, cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 4-4. Ghemul numărul 3 a fost unul epic, Mihaela Buzărnescu având nevoie de nouă mingi pentru a-l câştiga. În acelaşi timp, ea a salvat două mingi de break. Totuşi, Pliskova a reuşit break-ul în ghemul al nouălea, suficient pentru a pune Cehia în avantaj, după 6-4 şi după o oră şi 25 de minute.

La Ostava, urmează partida a doua de simplu, între Katerina Siniakova. locul 44 WTA, şi Simona Halep, locul 3 WTA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.