Preşedintele FRF, Răzvan Bulreanu, a declarat, marţi, că, prin comisiile sale, forul de la Casa Fotbalului va deschide propria anchetă în cazul lui Paul Pârvulescu, jucător care a declarat că a folosit un tratament intravenos dopant,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mâine, la ora 10.00, are loc această audiere (n.r. - la ANAD). Trebuie să vedem care este rezultatul acestei întâlniri şi implicit care va fi poziţia ANAD-ului în acest subiect, pentru că în momentul de faţă nu avem decât o declaraţie a acestui jucător, care în momentul de faţă susţine că a fost mai degrabă o glumă. Cred că este şi un mesaj că nu poţi să glumeşti cu asemenea subiecte, iar în momentul de faţă Paul Pârvulescu trebuie să ne furnizeze mai multe informaţii, şi nouă, ca for organziator, dar şi ANAD-ului, forul care a deschis această anchetă. El nu se poate antrena, nu poate juca până nu avem o decizie din partea comisiei ANAD. Eu nu sunt parte în acest dosar, sunt colegii mei din zona juridică, din zona medicală, astfel încât să aflăm şi noi cât mai multe detalii. ANAD-ul are cele mai multe interese, dar şi noi, ca federaţie, pentru că ne interesează să protejăm integritatea competiţiei. Ăsta trebuie să fi obiectivul întotdeauna al oricărui for organziator când vine vorba de chestiuni din acestea, de doping", a declarat Burleanu.

El s-a referit şi la meciul de baraj cu Islanda, care poate apropia naţionala României de Euro-2020, afirmând că îşi doreşte ca partida să aibă loc în octombrie.

"Pe 17 iunie aşteptăm decizia UEFA, după şedinţa de Comitet Executiv UEFA o să aflăm cu certitudine. Din punctul nostru de vedere, cele mai mari şanse sunt ca meciul cu Islanda să aibă loc în luna octombrie. Am fi foarte nemulţumiţi ca dacă acest meci se va juca în luna noiembrie. Ar fi la fel ca în martie şi asta ar fi cea mai mare nemulţumire pe care am avea-o", a afirmat el.

Antrenorul formaţiei Academica Clinceni, Ilie Poenaru, a declarat că a vorbit cu fundaşul Paul Pârvulescu, după ce acesta a fost suspendat provizoriu de ANAD, iar fotbalistul i-a transmis că a glumit când a afirmat că a urmat un tratament intravenos dopant la o echipă din România.

Fundaşul Paul Pârvulescu de la Academica Clinceni a fost suspendat provizoriu de Agenţia Naţională Antidoping (ANAD), începând cu 3 iunie, după ce a declarat într-o emisiune difuzată pe Internet că a urmat o terapie cu injecţii intravenoase la o echipă din România.

"Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da", a spus jucătorul, la GSP Live, în urmă cu aproape o lună.

Pârvulescu riscă o suspendare de la doi la patru ani, dacă va fi găsit vinovat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.