Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri seară, că fotbalul românesc trece din starea de alertă în una de urgenţă, după ce mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 au fost descoperite la cluburi din Liga I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Remarcăm o lipsă de proceduri a nivelul DSP-urilor naţionale. Cred că fotbalul trece din starea de alertă în una de urgenţă. Conform protocolului medical după cinci zile sunte testaţi şi apo ivedem. Dacă o echipă are un caz, va fi nevoită să stea 14 zile în izolare. Noi am solicitat LPF să organizeze o AG să stabilească scenariile. Acest lucru nu a avut loc, eu ca preşedinte al FRF, nu ştiu ce va fi dacă va fi un nou caz. În momentul de faţă, play-out-ul este în stare de urgenţă. Cluburile din Liga I nu ştiu ce vor face. Dacă avem doar aceste cazuri, nu vom putea încheia campionatul la 2 august, mă refer special la Dinamo, care este şi în Cupă. Soluţiile depind doar de cuburile Liga I şi LPF", a declarat Burleanu la Digi24..

El a mai spus că reprezentantul Dinamo, Bogdan Bălănescu, i-a spus despre cazul de la dinamovişti după întâlnirea de vineri de la Guvern. "El a venit la momentul părăsirii sediului Guvernului să-mi comunice cazul. Cred că ar fi fost abordarea corectă în întâlnire. La acea întâlnire am fost ascultaţi, dar nu pot spune că şi înţeleşi, noi voiam deschiderea bazelor sportive. Sunt 51 de competiţii sportive blocate în România. 400.000 de sportivi nu se pot antrena. Ne aşteptam cumva să avem aceste cazuri. Izolarea nu s-a aplicat peste tot".

Preşedintele FRF a mai spus că mai multe cluburi vor trebui să-şi reclădească relaţia cu suporterii. "Vom vedea un altfel de fotbal. Vor dispărea casele de bilete, iar multe cluburi vor trebui să-şi reclădească relaţia cu suporterii. Trăim cea mai mare criză prin care fotbalul a trecut vreodată. Trei luni am supravieţuit, dar cu mari dificultăţi. Cluburile nu mai au bani nici de chirii. Vom avea mare impact financiar la nivelul cluburilor din Liga I. Cred că vom trece prin criza asta într-un an de zile, ne aşteptăm totuşi ca la finala Cupei din 22 iulie să avem spectatori, dar totul depinde de evoluţia pandemiei", a mai spus el.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.