Bruno Genesio va fi noul antrenor al echipei Rennes, în locul lui Julien Stephan, care a demsionat luni, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tehnicianul în vârstă de 54 de ani şi clubul breton mai au doar câteva detalii de negociat cu privire la contractul care va fi încheiat, a precizat sursa citată.

Genesio a pregătit ultima dată echipa chineză Beijing Guoan, de care s-a despărţit la începutul anului. El a mai antrenat formaţia Olympique Lyon, între 2015 şi 2019.

Julien Stephan a demisionat, luni, de la conducerea tehnică a echipei Rennes, iar secundul său Philippe Bizeul a fost numit interimar.

"În această dimineaţă, Stade Rennais FC a luat act de demisia antrenorului său, Julien Stephan. Clubul doreşte să-i mulţumească lui Julien pentru aceşti nouă ani petrecuţi cu <Rouge et Noir> şi pentru toate rezultatele excepţionale pe care le-a obţinut în fruntea echipei profesioniste (n.r. - calificarea în optimile Europa League, câştigarea Cupei Franţei, în 2019, calificarea în faza grupelor Ligii Campionilor, în 2020)", a precizat gruparea înt-un comunicat.

Julien Stephan, în vârstă de 40 de ani, era antrenorul principal al echipei Rennes din decembrie 2018, când l-a înlocuit pe Sabri Lamouchi, şi mai avea contract până în vara anului 2022. Anterior, el a fost antrenorul echipei secunde a clubului breton.

Rennes nu a mai câştigat în Ligue 1 din 17 ianuarie, perioadă în care a înregistrat patru înfrângeri (trei la rând în ultimele meciuri) şi două egaluri.

Vineri, Rennes a fost învinsă, acasă, cu 2-1, de Nice, pregătită de Adrian Ursea, în ultimul meci cu Stephan pe banca gazdelor, în etapa a XXVII-a a Ligue 1.

Cu 38 de puncte, echipa ocupă locul 9 după 26 de meciuri disputate, la trei puncte de Metz, de pe locul 5, de Liga Europa, şi la 18 puncte de Olympique Lyon, de pe locul 3, de Liga Campionilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.