Federaţia Braziliană de Fotbal a renunţat la cererea de suspendare a jucătorilor care nu au fost lăsaţi de cluburile engleze să meargă la echipa naţională, pentru meciurile din preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brazilia a cerut supendarea după ce Premier League i-a oprit pe jucători să răspundă convocării la naţionala lor, dacă aceasta însemna o călătorie în ţările de pe lista roşie.

Jucătorii care călătoresc în ţările de pe lista roşie ar fi trebuit să rateze mai multe jocuri la întoarcere, din cauza perioadei de carantină de 10 zile, prevăzută de regulile sanitare din Regatului Unit.

Fotbaliştii care nu sunt eliberaţi pentru o "fereastră" internaţională pot fi interzişi timp de cinci zile după ce perioada se încheie, în conformitate cu reglementările FIFA. Decizia acoperea perioada 10-14 septembrie.

În acelaşi mod au procedat şi federaţiile din Paraguay, Chile şi Mexic, dar şi acestea au renunţat ulterior.

În total, 11 jucători erau afectaţi de această măsură: brazilienii Alisson, Fabinho, Roberto Firmino (Liverpool), Ederson, Gabriel Jesus (Manchester City), Thiago Silva (Chelsea), Raphinha (Leeds), Fred (Manchester United), paraguayanul Miguel Almiron (Newcastle), mexicanul Raul Jimenez (Wolverhampton) şi chilianul Francisco Sierralta (Watford).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.