Antrenorul FC Dinamo, Florin Bratu, consideră că este o problemă a întregii echipe faptul că primeşte multe goluri, nu numai a compartimentului defensiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La meciul pe care l-am disputat la Mediaş am făcut şi lucruri bune şi lucruri mai puţin bune. Sper ca cele mai puţin bune să le fi corectat şi jucătorii să fi înţeles din greşeli şi să sperăm că vom elimina din ele. Dinamo nu a primit multe goluri doar din cauza apărării. Trebuie să ne apărăm cu toată echipa şi dacă am avut probleme, înseamnă că am avut probleme în toate compartimentele, pentru că noi nu jucăm doar cu patru jucători, doar cu linia de fund, aşa că jucătorii au înţeles acest asppect şi sperăm că lucrurile acestea le vom pune la punct. E adevărat că avem cea mai modestă apărare, dar avem şi cel mai bun atac şi cred că ar trebui scos şi lucrul acesta în evidenţă. Se pare că am reuşit să facem nişte lucruri, dar nu complet. Sper să reuşim acest aspect şi dacă vom reuşi o să vedeţi un Dinamo foarte competitiv. Avem unul dintre cele mai bune compartimente de mijloc din campionatul intern, compact, cu experienţă, care produce un fotbal bun, care înscrie goluri şi îmi pun mari baze pe el în continuare. Dinamo e în reconstrucţie, avem zece jucători în lot sub 21 de ani şi asta spune multe, nu cred că avut Dinamo în ultimii ani acest lot. Sper ca ei să se integreze şi atunci când au ocazia să joace să încerce să se impună", a declarat, sâmbătă, tehnicianul dinamovist, într-o conferinţă de presă.

Bratu şi-a exprimat respectul pentru viitorul adversar din Liga I, FC Viitorul, dar a precizat că nu se teme de jucătorii adverşi, nici de atacantul Denis Drăguş, cu bune evoluţii în acest început de sezon.

"Va fi un meci foarte disputat, cu două echipe - dacă nu mă înşel sunt echipele cu cele mai tinere loturi din Liga I - care oferă un fotbal ofensiv. De când a început noul sezon, Viitorul a arătat că este o echipă bună, o echipă pe care o cunoaştem, dar o echipă imprevizibilă în acelaşi timp, văzând şi rezultatele obţinute de la începutul seoznului, două înfrângeri, două egaluri şi o singură victorie. E o echipă la care se lucrează, o echipă cu calitate şi sunt sigur că ne va aştepta un meci foarte dificil. Dar băieţii mei sunt pregătiţi pentru meciul de luni. Denis este un băiat bun, un jucător care va ajunge cu siguranţă la echipa naţională. Nu mă tem de nimeni, altfel nu mai veneam la meciuri. Avem un repspect pentru el şi pentru echipa Viitorului, pentru că au calitate şi ştiu ceea ce înseamnă meseria aceasta de fotbalist şi de antrenor", a precizat el.

Întrebat dacă Dinamo ar fi avantajată de o calificare a echipelor româneşti în fazele superioare ale Ligii Europa, Bratu a răspuns: "Normal, da. Trebuie să fim sinceri. Este un consum de energie mare în cupele europene şi cred eu că ne-ar ajuta.  Ar ajuta şi fotbalul românesc, pentru că eu cred că trebuie să avem cel puţin o reprezentană în Europa şi ca imagine cred eu că ar fi foarte bine."

Comentând incidentele de la mitingul de vineri, Bratul a spus: "Nu e o situaţie foarte plăcută, sperăm ca lucrurile să se aranjaze şi să avem un echilibru şi economic, şi social, pentru că aşa ar fi bine pentru acest popor român".

Meciul Dinamo - FC Viitorul se va disputa, luni, de la ora 21.00, în etapa a IV-a a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.