Canalul portughez SIC a prezentat o anchetă, în care cluburile Benfica şi Sporting Lisabona ar fi mituit sau încercat să mituiască jucători ai echipei Maritimo Funchal, în urmă cu doi ani, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul se referă la un meci din campionatul 2015/2016, Maritimo Funchal - Benfica Lisabona, scor 0-2, din penultima etapă, foarte  important pentru stabilirea echipei campioane.

Potrivit unor mărturii anonime, Benfica ar fi contactat jucători ai lui Maritimo, prin intermediul lui Paulo Gonçalves şi al impresarului Cesar Boaventura, şi le-ar fi oferit câte 40.000 de euro sau contracte cu gruparea lusitană pentru a nu-şi apăra corect şansele.

Pe de altă parte, Sporting le-ar fi promis fotbaliştilor echipei din Madeira suma totală de 400.000 de euro dacă nu pierd cu marea rivală. Mai mult, antrenorul de atunci al echipei Sporting, Jorge Jesus, l-ar fi contactat personal pe portarul francez al echipei Maritimo, Romain Salin, căruia i-ar fi promis 150.000 de euro dacă nu primeşte gol în meciul cu Benfica.

Paulo Gonçalves, director al departamentului juridic de la Benfica, a fost arestat în martie şi pus ulterior sub control judiciar, într-un caz de corupţie aflat în atenţia autorităţilor portugheze.

La finalul acelui sezon, Benfica a câştigat campionatul, cu un avans de două puncte faţă de Sporting.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.