Baschetbalistul american Marquis Wright este noul jucător al echipei U Banca Transilvania Cluj, pe postul de fundaş. U BT Cluj a renunţat zilele trecute la Mike Dixon şi a făcut acest transfer din Lituania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wright are 25 de ani, 1.85 metri înălţime, iar după absolvirea Colegiului Siena a debutat în baschetul european alături de Egis Körmend din Ungaria. Pentru această echipă, Wright a bifat 48 de meciuri şi s-a remarcat cu medii de 11.7 puncte, 4.7 pase decisive şi 4.1 recuperări. În stagiunea 2017/2018, americanul a fost selecţionat şi în All Star Game-ul din ţara vecină.

Ulterior, noul fundaş de la U BT Cluj s-a transferat în Israel, la Maccabi Rishon, unde a adunat statistici de 10.7 puncte şi 4.2 recuperări pe meci. Acolo a câştigat şi Cupa Israelului.

Jucătorul american a mai evoluat în eşalonul secund din Franţa, la Denain Voltaire, iar actuala stagiune a început-o în Lituania, cu BC Prienai, pentru care a evoluat în 20 de meciuri, cu medii de 17.4 puncte, 5.2 pase decisive şi 2.9 recuperări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.