Bari şi Cesena, cluburi la care au evoluat mai mulţi fotbalişti români de-a lungul timpului, sunt aproape de dispariţie, din cauza problemelor financiare. Cele două grupări nu au primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2018/2019 al Serie B.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bari, fondat în 1908, la care au evoluat jucători ca Florin Răducioiu, Paul Codrea şi George Puşcaş, are 33 de participări în Serie A. Anul trecut a ocupat locul 7 în Serie B şi a pierdut apoi în barajul de promovare. Conducerea clubului a sperat că va găsi în această vară investitori care să salveze clubul plin de datorii, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Echipa va fi înscrisă probabil în Serie D, campionat de amatori.

Cesena, la care au jucat Adrian Mutu şi Constantin Nica, este de asemenea plină de datorii, care se ridică la aproximativ 73 de milioane de euro, iar proprietarii se pregăstesc să declare falimentul şi pe jucători liberi de contract. Echipa a terminat ultimul sezon pe locul 10 în liga secundă, fără probleme de menţinere, dar fără licenţă viitorul nu poate fi altul, decât cel mult în Serie D, printr-o altă societate.

Cesena, cu o istorie de 78 de ani, are 13 participări în Serie A, ultima în 2014/2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.