FC Barcelona a reuşit în perioada de transferuri recent încheiată să se despartă de mai mulţi jucători, prin care a reuşit să-şi micşoreze masa salarială cu 30 la sută, respectiv 145 de milioane de euro, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barcelona se confruntă cu grave probleme financiare, motiv pentru care a renunţat la legendarul ei jucător Lionel Messi, care a plecat la PSG.

Antoine Griezmann, Emerson Royal, Junior Firpo sunt alţi jucători care au părăsit Camp Nou, iar salariile unor vedete care au rămas au fost diminuate. 

Luuk de Jong şi Memphis Depay au fost aduşi pentru a-i face uitaţi pe Griezmann, respectiv Messi, dar aceştia nu se ridică la valoarea fotbaliştilor pe care trebuie să-i înlocuiască.

Nici echilibrul în echipă nu a fost păstrat. Acum, Barca are mai mulţi fundaşi centrali decât are nevoie şi mai puţini fundaşi stânga.

Dar scăderea masei salariale de la 565 de milioane de euro la 420 de milioane de euro reprezintă începutul revenirii clubului din punct de vedere financiar.

După plecarea lui Messi şi după ce căpitanii au acceptat reducerea salariilor, Griezmann era problema principală a catalanilor, cu remuneraţia cea mai mare, potrivit mundodeportivo.es.

Împrumutul internaţionalului francez la Atletico Madrid, cu posibilitatea de cumărare definitivă, va aduce în total 130 de milioane de euro Barcelonei, dacă se ţine cont şi de economia pe care o presupune salariul acestuia.

În acelaşi timp, cedările jucătorilor Ilaix Moriba (16 milioane de euro + 6 milioane bonusuri), Emerson (31 de milioane), Junior (15 milioane), Todibo (opt milioane), Konrad (3,5 milioane), Alena (cinci milioane), Trincao (şapte milioane), Matheus (opt milioane) aduc alţi bani importanţi în conturile "sărăcite" ale catalanilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.