Sumele alocate de UEFA cluburilor participante în Liga Campionilor şi Liga Europa vor fi reduse în următorii cinci ani, din cauza impactului financiar al pandemiei de coronavirus, informează Times, publicaţie citată de lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UEFA ar fi informat deja asociaţiile membre că ar fi pierdut 564 milioane de euro, sezonul trecut. Pierderile au fost cauzate de amânarea fazelor eliminatorii ale competiţiilor europene, care a dus la o reducere a drepturilor de difuzare şi a veniturilor din sponsorizări. Întâlnirile au avut loc într-o ţară neutră, cu porţile închise. Fiecare tur a fost, de asemenea, redus la o singură confruntare, în loc de o dublă manşă.

Dacă sumele alocate pentru sezonul actual nu sunt încă cunoscute, anul trecut fiecare dintre cele 32 de cluburi implicate în faza grupelor Ligii Campionilor a primit minimum 15,25 milioane de euro, înainte de a obţine vreun punct.

Fiecare victorie din faza grupelor a adus încă 2,7 milioane de euro, iar un rezultat de egalitate, 900.000 de euro.

Echipele care s-au calificat în optimile de finală au primit câte 9,5 milioane de euro în plus, 10,5 milioane de euro pentru sferturile de finală şi 12 milioane de euro pentru semifinale. Câştigătoarea finalei, Bayern München, a încasat încă 19 milioane de euro, faţă de 15 milioane, finalista PSG.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.