Karen Andrews, ministrul de Interne al Australiei, a anunţat, vineri, că sunt anchetate vizele mai multor sportivi străini, în contextul problemelor pe care le are în această perioadă Novak Djokovici, relatează bbc.com şi The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avem informaţii care indică faptul că există unele persoane aici acum care nu au întrunit condiţiile de intrare în ţară şi trebuie să anchetăm asta”, a spus Andrews pentru Nine Network.

Ministrul nu a precizat câţi sportivi sunt anchetaţi şi a menţionat că orice persoană care pătrunde în Australia trebuie să prezinte dovada vaccinării sau dovada că există motive medicale pentru nevaccinare.

“Ştiu că există multe discuţii despre viză. Viza, din câte înţeleg, nu reprezintă problema, este vorba aici de cerinţele pentru intrare. Poliţia de frontieră a sous clar că el (n.r. – Djokovici) nu a putut întruni condiţia de a prezenta dovada necesară pentru a pătrunde în Australia”.

Numărul 1 mondial a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. - 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel şi acesta va fi judecat luni.

În Serbia, tatăl sportivului a organizat un protest, iar ambasadorul Australiei la Belgrad, Daniel Emery, a fost convocat la Ministerul de Externe, lui cerându-i-se să îl ajute pe Djokovici. Ministerul este de părere că Australia a acţionat cu rea voinţă în cazul liderului ATP. “Publicul sârb are puternica impresie că Djokovici este o victimă a unui joc politic împotriva voinţei sale şi că a fost ademenit să meargă în Australia pentru a munci cu scopul de a fi umilit. Novak Djokovici nu este un criminal, un terorist sau un migrant ilegal, însă el a fost tratat astfel de autorităţile australiene”.

Novak Djokovici a fost apărat şi de colegul său din circuit, australianul Nick Kyrgios, care consideră că sârbul nu a fost tratat corect. “Categoric eu cred în a acţiona, m-am vaccinat pentru alţii şi pentru sănătatea mamei mele, dar felul în care gestionăm situaţia lui Novak este rău, foarte rău. Este unul dintre marii noştri campioni, însă până la urmă el este om. Procedaţi mai bine”, a scris Kyrgios pe Twitter.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.