Atleta Florentina Marincu Iuşco s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde va concura pentru prima dată în carieră la acest nivel. Ea a atins baremul olimpic la săritură în lungime la Internaţionalele României, de la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportiva tricoloră a sărit 6,87 metri, cu cinci centimentri peste baremul de calificare la JO.

”Este cel mai bun rezultat personal al atletei tricolore. Florentina Marincu Iuşco este medaliată cu bronz la săritura în lungime la Campionatele Europene de Atletism din 2015 şi e campioană mondială de tineret la bob, alături de Andreea Grecu. Pentru Florentina, prezenţa la competiţia de la Tokyo 2020 va fi prima participare la Jocurile Olimpice. Felicitări, Florentina! Respect antrenorului Nicolae Alexe!”, a transmis, duminică, COSR.

Sportiva în vârstă de 23 de ani, legitimată la Cetate Deva, se alătură la JO de la Tokyo primilor doi calificaţi ai României: înotătorul Robert Glinţă şi tirista Laura Coman.

”Sunt foarte fericită, nu mă aşteptam să fac un rezultat chiar atât de bun, deşi la antrenamente reuşeam să am sărituri foarte bune. Sunt un om de competiţie şi se pare că m-am uimit şi mine. Vreau să am un sezon în progres, iar la Mondialele de la Doha să am vârful de formă”, a spus Florentina după concursul de pe Cluj Arena.

”Abia am început sezonul în aer liber şi, personal, sunt optimist că vom califica mai mulţi atleţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus şi preşedintele FR Atletism, Florin Florea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.