Formaţiile Astra Giurgiu şi FC Viitorul vor lupta, sâmbătă, pentru trofeul Cupei României. Finala este programată de la ora 20.00, pe arena Ilie Oană, din Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru Viitorul este pentru prima dată în istorie când va juca într-o finală de Cupa României, iar adversara formaţiei care are în palmares şi un titlu de campioană a României va fi Astra.

Astra merge în finală pentru a treia oară în istorie. Până acum a învins o dată, în 2014, şi a pierdut o data, în 2017, de fiecare data la lovituri de departajare.

Astra şi Viitorul s-au întâlnit de patru ori în acest sezon. Bilanţul este favorabil constănţenilor, care s-au impus de 3 ori, în două rânduri la o diferenţă de 3 goluri. Denis Alibec a marcat de 3 ori împotriva Viitorului în acest sezon, iar Eric de două ori în faţa Astrei.

Rezultatele directe în sezonul 2018-2019

30 sep. 2018: Viitorul – Astra 1-0 (Băluţă 90+2)

8 feb. 2019: Astra – Viitorul 3-0 (Begue 28, Alibec 51, 65)

13 mai 2019: Viitorul – Astra 3-0 (Eric 44-pen., Calcan 66, Drăguş 74)

8 apr. 2019: Astra – Viitorul 1-4 (Alibec 34 / Ganea 21, 70, Casap 28, Eric 60)

Meciul va fi arbitrat de Radu Petrescu, ajutat de Mircea Orbuleţ şi Marius Nicoară.

Rezervă va fi Andrei Chivulete, iar observatori Augustus Constantin şi Octavian Goga.

La partidă va fi prezentă şi echipa naţională a României de nevăzători, calificată la Campionatul European ce se va disputa anul acesta, în luna septembrie.

Tricolorii vor fi prezentaţi publicului ploieştean şi apoi vor trăi din tribune pasiunea meciului cu ajutorul unui comentator care le va descrie detaliat fazele de pe terenul de joc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.