Elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, au disputat, vineri, un meci demonstrativ în Africa de Sud, la Cape Town, la care au asistat 51.954 spectatori, un record pentru un meci de tenis. Precedentul record, de 42.517, a fost înregistrat, anul trecut, în Mexic, tot la un demonstrativ jucat de Federer, cu germanul Alexander Zverev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"The Match in Africa" a fost câştigat de Federer, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3. Cererea de bilete pentru acest eveniment a fost uriaşă, depăşind 200.000.

Partida a avut loc pe zgură, pe un stadion construit pentru Cupa Mondială de fotbal din 2010, iar încasările au fost de 3,5 milioane de dolari (3,2 milioane de euro). Banii vor fi folosiţi de fundaţia lui Roger Federer pentru dezvoltarea tenisului în şase ţări africane, Namibia, Botswana, Malawi, Zambia, Zimbabwe şi Africa de Sud. Acesta a fost al şaselea meci demonstrativ organizat de tenismenul elveţian în acest scop.

În cadrul evenimentului a avut loc şi o partidă de dublu, în care au evoluat pe de o parte Federer şi Bill Gates, fondatorul Microsoft, iar de cealaltă Nadal şi comedianul sud-african Trevor Noah.

Lynette, mama lui Federer, s-a născut în Africa de Sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.