Naţionala Emiratelor Arabe Unite va disputa un meci cu porţiele închise, după ce fanii şi-au aruncat încălţămintea înspre jucătorii Qatarului, la partida din cadrul Cupei Asiei pe Naţiuni, informează lequipe.fr. În plus, federaţia din Emirate a fost amendată cu suma de 150.000 de dolari (aproximativ 133.400 euro). Gestul de a arunca încălţămintea în cineva este considerat o gravă insultă în ţările din Zoona Golfului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partida cu porţile închise va fi prima pe care naţionala Emiratelor o va disputa pe teren propriu în preliminariile Cupei Asiei din 2023.

Suporterii reprezentativei Emiratelor Arabe Unite au aruncat cu sticle de plastic, pahare, cutii şi alte obiecte în jucătorii Qatarului, la meciul din semifinalele Cupei Asiei pe Naţiuni, din 29 ianuarie. Când au terminat obiectele avute în mână, fanii şi-au aruncat încălţămintea.

 

A doua semifinală a Cupei Asiei s-a disputat într-o atmosferă tensionată. Emiratele Arabe Unite, dar şi Arabia Saudită, Bahreinul şi Egiptul se află într-un conflict politic din 2007 cu Qatarul, stat pe care îl acuză că susţine mişcările extremiste şi că se apropie de Iran.

Organizatorii din Emirate au refuzat să le ofere bilete fanilor din Qatar şi au făcut tot ce este posibil ca să se asigure că aceştia nu vor intra pe Stadionul Mohammed bin Zayed din Abu Dhabi. Pentru a-i împiedica să-şi procure bielete din alte surse, oficialii din Emiratele Arabe Unite au distribuit gratis tichetele nevândute cetăţenilor propriei ţări, cu condiţia ca aceştia să prezinte actul de identitate la primirea biletelor.

Cu toate acestea, Qatarul a învins clar echipa gazdă, cu scorul de 4-0 (2-0).

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.