Pugilistul ucrainean Oleksandr Usik, în vârstă de 35 de ani, deţinător al centurilor WBA, WBO şi IBF la categoria grea, a lansat un apel către ruşi şi către Vladimir Putin, cerându-le acestora să pună capăt războiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Usik a postat un filmuleţ pe Instagram cu mesajul în limba rusă, tradus în engleză în mesaj: “Numele meu este Aleksandr Usik. Aş vrea să-i vorbesc poporului rus. Dacă ne considerăm fraţi, ortodocşi. Nu îi lăsaţi pe copiii voştri să plece către ţara noastră, nu luptaţi cu noi. De asemenea, îi adresez un mesaj preşedintelui Vladimir Putin. Puteţi opri acest război. Vă rog să negociaţi cu noi fără pretenţii. Copiii noştri, soţiile, bunicile se ascund în beciuri... Suntem aici în ţara noastră, nu putem altfel – ne apărăm... Opriţi-l! Opriţi acest război”.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Usyk. КОТ. Aleksandr (@usykaa)

 În septembrie 2021, Oleksandr Usik a devenit noul "rege" al greilor după ce l-a învins la puncte pe englezul Anthony Joshua, deţinătorul centurilor WBA, WBO şi IBF. Usyk are 19 victorii acum (13 KO), la profesionişti.

Ucraineanul a fost campion mondial cu centurile unificate la categoria semigrea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.