Comisia de apel a federaţiei de fotbal din Grecia a respins memoriul cluburilor PAOK Salonic şi Xanthi la depunctarea primită pentru acţionariat comun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PAOK Salonic se va adresa TAS după această decizie.

"Am anunţat de la bun început acest lucru, ştiind cum funcţionează justiţia greacă", a declarat directorul de comunicaţii al clubului PAOK, Lefteris Doukas.

La începutul lunii martie, PAOK Salonic, fosta echipă antrenată de Răzvan Lucescu, a fost penalizată cu şapte puncte, din cauza faptul că patronul Ivan Savvidis este acţionar, printr-un interpus, şi la altă grupare din campionatul grec, Xanthi, care a primit o penalizare de 12 puncte.

În decembrie 2019, clubul rival Olympiacos Pireu l-a acuzat pe Savvidis, proprietarul lui PAOK, că deţine acţiuni la Xanthi, printr-un membru al familiei sale, practică neregulamentară, pasibilă de retrogradare.

Savvidis a acuzat, la rândul său, un caz fabricat împotriva echipei lui. Acest scandal a făcut ca gruvernul grec, împărţit între doi preşedinţi puternici şi "sulfuroşi", să intervină pentru a "îndulci" sancţiunile.

În urma penalizării, PAOK rămâne pe locul doi, cu 52 de puncte, la mare distanţă de liderul Olympiacos, care a acumulat 66 de puncte, în 26 de etape. Însă AEK, locul 3, se apropie la un punct de formaţia din Salonic.

Penalizarea echipei Xanthi înseamnă coborârea ei de pe locul 9 pe locul 12, cu 18 puncte, aproape de zona retrogradării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.