Petr Rada, antrenorul echipei Dukla Praga, a fost suspendat luni de Federaţia Cehă de Fotbal pentru trei luni, din cauza unor insulte rasiste adresate unui antrenor advers.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petr Rada (65 de ani) este tehnicianul echipei divizionare secunde Dukla Praga, iar la începutul lunii martie el l-a insultat pe Thomas Polach, antrenorul echipei Zbrojovka Brno, asociindu-l cu comunitatea nomadă, una supusă discriminării în Europa.

Rada a fost suspendat iniţial pentru opt luni şi la plata unei amezi de 3.160 de euro, dar la apel pedeapsa a fost scăzută la o suspendare de trei luni şi la menţinerea amenzii. Rada, fost internaţional şi fost selecţioner al Cehiei, între 2008 şi 2009, s-a apărat declarând că nu a fost vorba de rasism în comentariil sale la adresa lui Polach.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.