Echipele din Italia nu vor putea începe, luni, antrenamentele colective, aşa cum sperau, din cauza faptului că guvernul nu a aprobat încă protocolul sanitar înaintat de forurile fotbalistice şi de Ministerul Sporturilor, informează gazzetta.it.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua propunere de protocol a fost trimisă, duminică seară, de federaţia şi de liga profesionistă din Italia Ministerului Sporturilor, care a înaintat-o Comitetului tehnico-ştiinţific, format din specialişti care ajută guvernul în probleme legate de Covid-19.

Cluburile solicită să înceapă antrenamentele la capacitate maximă, fără limitări, asigurând o monitorizare mai mare cu teste serologice şi de tip RT-PCR.

În urmă cu o săptămână, guvernul italian a aprobat protocolul Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), de reluarea pregătirii colective, "dar cu prudenţă".

Observaţiile Comitetului tehnico-ştiinţific, care trebuie considerate ca fiind stricte şi obligatorii, au fost trimise la FIGC pentru ajustările necesare la protocol, în scopul de a permite reluarea în deplină siguranţă a antrenamentelor echipelor.

Este de aşteptat ca guvernul să aprobe în primă fază un protocol foarte prudent, cu continuarea interdicţiei jucătorilor de a se aduna în grupuri mari, cu respectarea distanţei de doi metri între fotbalişti şi cu exerciţii cu balonul în grupuri mici. Pentru aprobarea antrenamentelor coelctive normale, echipele vor mai avea de aşteptat câteva zile.

Cluburile italiene au putut să-şi reia antrenamentele individuale după 4 mai.

Liga italiană de fotbal speră ca meciurile din Serie A, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, să se reia în iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.