Antrenorul FCSB, Anton Petrea, a declarat, marţi, că salvarea sezonului slab al echipei sale depinde de câştigarea Cupei României şi că obţinerea trofeului ar conta foarte mult pentru sezonul viitor, deoarece jucătorii vor căpăta mai multă încredere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem în faţa unui meci important pentru noi, ar salva un pic din acest sezon. Trebuie să fim concentraţi sută la sută şi să dăm totul pe teren. Vom încerca să ne impunem jocul şi să facem suporterii fericiţi. Îmi pare rău că nu putem beneficia de aportul lor la stadion, ar fi fost o atmosferă frumoasă, sunt sigur că ne vor susţine din faţa televizoarelor şi sper ca la final să le facem o bucurie prin câştigarea trofeului. E un moment inedit, un moment important pentru mine (n.r. - debutul pe banca FCSB la un meci cu trofeul pe masă). Sper că va fi ok, e un sentiment plăcut şi o bucurie să fiu aici şi asta mă motivează şi încerc să le transmit jucătorilor tot ce este pozitiv pentru a câştiga acest meci. E un moment important pentru noi, trofeul ar conta enorm atât pentru moral, pentru toată lumea, pentru club, cât şi pentru viitor. Consider că aceste trofeu ar deschide mult mai mult porţile unui joc cât mai constant şi cât mai bun pe viitor, am căpăta mai multă încredere, jucătorii au nevoie de asta, sunt jucători tineri cărora le lipseşte experienţa şi miza meciurilor importante. Ne făcusem un program, luând în calcul şi meciul cu CFR şi de atunci s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi a trebuit să schimbăm din mers programul. Nu ştiu dacă e un avantaj, dar am avut posibilitatea să cunosc mai bine jucătorii să văd mai bine starea de spirit de aici şi să vedem unde avem de lucrat. Pentru mine a fost ok faptul că nu s-a jucat, am avut posibilitatea să-mi dau seama de mai multe lucruri în privinţa jucătorilor noştri", a declarat Petrea, într-o conferinţă de presă. 

Atacantul Florin Tănase a spus că actualul play-off al Ligii I este cel mai slab de când joacă el la FCSB.

"Consider că este cel mai important meci din acest an. Jucăm pentru un trofeu, nu s-a mai câştigat un trofeu de mulţi ani aici şi trebuie să câştigăm acest meci pentru a le face o bucurie fanilor şi a şterge cu buretele puţin din rezultatele slabe din acest an. Ar fi primul meu trofeu din carieră la seniori, consider că putem că putem să ne calificăm în Europa League anul acesta. Cupa ar salva acest sezon dezamăgitor, mai ales în play-off este cel mai slab sezon de când sunt eu aici şi ar fi foarte importantă cupa pentru că ne-ar da încredere pentru sezonul viitor. (n.r - dacă FCSB va juca relaxată cu CFR Cluj în cazul câştigării Cupei României, conform acuzaţiilor CSU Craiova) Să o câştigăm şi o să le răspundem. Nu există aşa ceva, noi vom juca la fel cum am jucat şi cu ei, vrem să prindem podiumul. (n.r. - despre contestaţia dinamoviştilor după turul semifinalei Cupei României) Fiecare face cum consideră, dar calificarea s-a jucat pe teren, nu cred că merită ei să joace această finală. Plus că Sepsi i-a bătut de curând", a afirmat el.

Finala Cupei României, Sepsi Sfântu Gheorghe - FCSB, va avea loc, miercuri, de la ora 20.00, la Ploieşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.