Jucătoarea de tenis Anna Tatishvili a fost amendată cu întreaga sumă ce recompensa participarea ei în turul I al French Open, 46.000 de euro, pentru lipsa de combativitate de care a dat dovadă în meciul cu Maria Sakkari din Grecia, informează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tatishvili, 29 de ani, nu mai jucase până al RG niciun meci din octombrie 2017, din cauza unei accidentări suferite la gleznă. Fostă numărul 50 mondial în 2012, acum fără loc în ierarhia WTA, jucătoarea americană de origine georgiană s-a folosit de clasamentul protejat pentru a putea evolua pe tabloul principal, la Roland Garros.

Ea a pierdut, cu 0-6, 1-6, în 55 de minute, meciul cu Sakkari, iar arbitrul de scaun a considerat că Tatishvili a evoluat sub standardul minim necesar pentru a participa la un asemnea turneu. Arbitrul a apreciat că Tatishvili nu era era aptă din punct de vedere fizic pentru a juca la French Open, ea făcând-o doar pentru a încasa premiul pentru participarea în primul tur.

Potrvit regulamentului turneelor de grand slam, toţi jucătorii înscrişi pe tablpul principal, care abandonează sau care evolueză sub standardele profesionale, în turul I, pot fi amendate cu o sumă până la valoarea premiului de participare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.