Britanicul Andy Murray, locul 67 ATP, a declarat că l-a înfuriat atacul armat din Uvalde, Texas, şi că relatarea unui supravieţuitor i-a amintit de propria experienţă din 1996, când a avut loc masacrul din Dunblane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nouăsprezece copii şi doi profesori au murit, marţi, la şcoala Robb din Uvalde,din arma lui Salvador Ramos, de adolescent de abia 18 ani, într-unul dintre cele mai grave atacuri din ultimii ani din ţară.

În 1996, a avut loc un masacru şi la Şcoala Primară Dunblane din Scoţia. Atunci, Thomas Hamilton, în vârstă de 43 de ani, a împuşcat mortal 16 elevi şi un profesor, după care s-a sinucis.

“Este incredibil de tulburător şi mă înfurie. Cred că au fost oeste 200 de atacuri armate în America în acest an şi nimic nu se schimbă. Nu înţeleg... Sentimentul meu este că sigur la un moment dat faci ceva diferit. Nu poţi aborda tot timpul problema cumpărând mai multe arme şi având mai multe arme în ţară. Nu văd cum asta rezolvă situaţia. Însă se poate să mă înşel. Să încercăm ceva diferit şi să vedem dacă rezultatul va fi altul”, a spus Murray.

Andy Murray a crescut în Dunblaneşi era elev la şcoala primară din localitate în momentul masacrului din 1996, cel mai sângeros atac din istoria modernă a Marii Britanii.

“Am auzit ceva la radio zilele trecute, era un copil din acea şcoală. Am trăit ceva similar când eram în Dunblane, un profesor a venit şi le-a făcut semn tuturor copiilor să se ascundă. Şi un copil spunea acum aceeaşi poveste, despre cum a supravieţuit. Însă ei spuneau că elevii trebuie să facă aceste exerciţii (n.r. – de supravieţuire). Cum poate fi normal ca nişte copii să trebuiască să facă exerciţii pentru situaţiile în care cineva intră în şcoală cu o armă?”, a adăugat Murray.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.